diumenge, 26 de febrer del 2012

"Lunch & Apps”: aprèn,comparteix i baixa aplicacions pel mòbil o tablet de forma divertida, tot prenent un pica pica. I edició a Barcelona el 22 de març del 2012.



Vols treure-li més suc al teu móbil ?

Estàs pensant en un comprar-te un smartphone i no saps ben bè per quin decantar-te ? 

Estàs enganxat al mòbil o tablet i no acabes d’entendre com podies viure sense ell /a abans?

T’agradaria conèixer, compartir amb mès gent i baixar aplicacions d’una forma distesa i divertida?

 Doncs és la proposta que t’oferim en la primera edició de “Lunch & Apps” que es fa a Barcelona. Serà el proper dia 22 de març a  partir de les 18:00h de la tarda, al Punt d’informació Juvenil d’Horta .PUNT 7 c/ Horta nª 71 Telefon: 93 420 25 95.

 L’entrada és lliure, gratuïta, i pots venir a la hora que et convingui i marxar quan vulguis ( el centre tancarà a les 21:00h ). 

La idea es passar un bona estona, d’una forma interactiva i participativa, per tal de que la gent  que vingui, es pugui retroalimentar dels coneixements dels participants. 

Hi haurà una petita part formativa i introductoria , i continuació es passarà a compartir informació d’aplicacions, mòbils, tablets, dispositius, novetats, tendencies, etc entre tots plegats. 

I tot aixó, en un ambient distès, prenent una beguda, menjant quelcom que tregui la gana de mitja tarda, i aprenent una mica més sobre TIC’S móbil. 

Doncs si et ve de gust, t’hi esperem encantats !

En fi, i pensar que no fa tants anys no hi  havien ni mòbils.....

“Si, si, aixó està molt bé, peró que puc fer si el 80% de les ofertes no es publiquen ? L’evolució cap a una actitud proactiva en la recerca de feina “.



Si parlem de la web 2.0  , ho podriem “extrapolar” en certa manera també a la recerca de feina. M’explico, actualment, molts candidats fan una recerca de feina enviant el seu “cv” en uns possible ventall  10 a 12 canals tradicionals: pagines web d’empreses, borses on-line, ETT i empreses de selecció, col·legis professionals, gremis i associacions, dispositius pùblics d’inserció i oferta pùblica ( SOC, dispositius de promoció d’ajuntaments ), premsa, centres de formació, etc.

I aquesta recerca, encara que es fagi de manera sistèmatica, amb ojectius laborals ben definits i clarificats, i adequant unes bones eines (“cv” , carta de persentació), en moltes ocasions crea molta fustració, i els resultats no són els esperats.

Obviament, no cal parlar  gaire de la cojuntura en que ens trobem, i de la importància que té la formació i el reciclatge continuat per incrementar les nostres possibilitats de trobar feina, però si que entenc interessant reflexionar sobre com podem fer evolucionar la recerca tradicional cap a una molt més proactiva i dinàmica, que  posicioni i dongui  millor visibilitat i posició a la nostra candidatura.

Podem  intentar fer una recerca molt més creativa, innovadora,productiva,  on el component actitudinal seràn fonamental:.

I es que la recerca actual, tè molt a veure amb la tasca comercial, on les resultats es veuen en moltes ocasions a mig i llarg ternmini, i aixó, en la realitat actual de moltes persones, i les seves variables, és molt complicat de portar.

A continuació, 10 idees i estratègies per tal de millorar  i potenciar la recerca:

1-La realitat de les xarxes socials i les possibilitats que facilita internet: dinamitzar la candidatura, cercar contactes de qualitat ( linkedin, xing, beknown,  etc ). Crear una pàgina web, blog, penjar projectes a internet, visualitzar i valorar ofertes de feina mitjançant twitter, i tot el conjunt d’aplicatius que estan creant-se continuament al seu voltant : tweetempleo, tweetdeck, twitjobsearch,etc., i empreses que estàn potenciant i filtrant candidats tenint en compte la selecció i reclutament 2.0  com Acciona, Mango, Vodafone, Indra, Banesto,etc.

2-Potenciar l’auutocandidatura: utilitzar directoris d’empreses, ( www.empreses.comwww.anuariacisa.com,  www.paginasamarilla.es, etc ), per tal treure llistat d’empreses objectius i analitzar i valorar les seves pàgines web corporatives:

Aquesta acció, que requereix certa planificació, organització i metedologia, ens pot sorprendre i ens podem il·lusionar,  identificant  els serveis que donen  les empreses .

Podrem analitzar si estàn difonent ofertes, o inscriure el nostre “cv” en la seva base de dades ( val la pena fer-ho de manera curosa i completa ) , o , si ho permet  la pàgina, aconseguir un correu electrònic, per enviar el “cv” com autocandidatura.

 Ens podem presentar directament  per futures necessitats de l’empresa ; més recomanble per a petites i mitjanes empreses;  d’aquesta manera, eliminem competència, visualitzem l’empresa i tenim unes sensacions del que veiem, demostrem iniciciativa i actitud practiva, i realment, mai se sap on està l’oportunitat.

En empreses de tamany gran i multinacional, en general, serà molt difícil passar el filtratge de la rececpió.

3-Has pensat de crear un videocurriculum ? Pots donar mès força  i valor afegit a la teva candidatura. Pots valorar la opció, veien exemples a www.futuracv.com , www.videocurriculum.es , www.castingforjobs.com   ( si vols, pots ampliar informació en un post del videocurriculum en aquest blog ). Empreses de selecció com Psicotec o Catenon, ja fa anys que valoren  videocurriculums.


4-Pots pensar en crear-te i treballar-te una identitat digital, que dongui més visibilitat i millor posicionament a la teva candidatura.

5-Pots obrir-te un canal al youtube, on costumitzar i personalitzar videos, on presentar de forma creativa i innovadora la teva candidatura , habilitats , capacitats, etc.

6-Mail-slogan: Quan enviis un “cv” per mail, ja sigui per reposta a un anunci o bé per autocandidatura, en l’assumpte del correu pots posar un “eslogan o fase creativa”, que predisposi de forma positiva l’obertura del nostre “cv”. El primer objectiu, es almenys, que obrin el nostre “cv”.

7-Participant i anant a conferencies, tallers, xerrades professionals, trobades, etc, pots potenciar una xarxa de contactes de forma qualitativa on conèixer gent amb interessos i motivacions en moltes ocasions comunes a les nostres.

8-Has pensat mentre estàs buscant feina de col·laborar amb alguna associació, comunitat, entitat, voluntariat, on poder sentir-te útil, i dinamitzar-te en certa manera en alguna activitat que et diverteix-hi i et fagi sentir bé ?

9- Mentre estàs buscant feina, pots sol·licitar orientació laboral que t’ajudi a identificar i clarificar objectius laborals, així com millorar eines i canals ( servei ocupació de catalunya, dispositius  de promoció economica d’ajuntaments com barcelona activa, impo, impem, grameimpuls, punts d’informació juvenil, fundacions / entitats socials, etc )

10- La més important: la formació continuda.

En fi,i al final, cadascú té una estrategia personal i genuina..