dimecres, 20 d’octubre de 2010

El "mail-slogan", buscant un punt diferencial.


Quan cerquem feina mitjançant un mailing dirigit a empreses del sector que ens interessa, o simplement responem a ofertes de feina, normalment en l'assumpte del correu acostumem a posar el nostre nom i l'oferta del perfil professional que estem interessats ( EX. CV J.C.M. / Oferta secretària, CV M.N.O / Oferta Comercial, etc ).

Els responsables de selecció, que sol·liciten els "cv" mitjançant el correu electrònic , acostumen a a rebre multitud de "cv" si l'oferta és interessant.

Proposo i sugereix-ho, que en l'assumpte del e-mail que envieu, tant si es per autocandidatura com responen a una oferta, en l'assumpte escribiu un eslogan creatiu, que predisposi a una expectativa positiva envers la vostra candidatura, i que el vostre e-mail, almenys , tingui mès opcions a que sigui obert i examinat pel responsable de selecció.

Poso uns exemples que vaig fer servir jo mateix en la meva recerca de feina:

-"Crec en la remuntada dels rrhh / Cv Oriol "

-"Si ho creus realment, ho pots aconsguir / CV Oriol"

-"Gestió i relació alumnes-empreses / Cv Oriol"

-"Il·lusió envers l'oferta d'insertor/CV Oriol"

Aquets eslogàns, anaven acompanyats de cartes de presentació en el e-mail com les següents:

"A la att. Resp. Selecció,

Preparats per la remuntada dels rrhh ???

-"Estic convençut de la remuntada dels rrhh a les empreses, i és per aquest motiu, que els hi adjunto el "cv" per si ara o més endevant creiessin oportú que el meu perfil pugui ser adequat per la seva organització.
Actualment estic en recerca activa de feina, cercant un projecte dins d'empresa de serveis de rrhh, i poder desenvolupar tant tasques de comercialització de productes de rrhh, selecció de personal i formació de capital humà, adaptant-me a les seves necessitats.
Després d'analitzar i visualitzar la seva pàgina web, entenc que podria ser interessant treballar dins de la seva estructura empresarial.
Com podràn comprobar en "cv" adjuntat, tinc mes de 10 anys d'experiència en la comercialització de productes de rrhh, selecció i formació de personal intern.

Cordialment",


I altres exemples de carta de presentació....


"Els adjunto "cv" per participar en futurs o actuals el processos de selecció dins de la seva organització, si ho estimen oportú.
Indicar que actualment cerco desenvolupar-me dins del sector social, i amb un fort component amb les relacions humanes.
Com podràn comprobar, he realitzar tasques polivalents tant de comercial, Tècnic de Selecció i orientador laboral a usuaris, així com formador de personal intern d'empresa privada, i en el seu dia, de col•lectiu PIRMI.

Gràcies per la seva atenció"


"Em dirigeix-ho a vosaltres com autocandidatura, per gestionar possibles serveis.
Em dic Oriol, sóc psicòleg , i com podran comprovar en "cv" adjuntat, tinc més de 10 anys d'experiència en el sector dels rrhh , selecció de personal , formació , prospecció contínua de clients + tasca administrativa polivalent, que m’han permès ésser coneixedor de la realitat empresarial i de les competències, habilitats, aptituds i actituds que avui en dia es valoren."


Poder sembla una eina molt senzilla de portar a la pràctica, i la idea es cercar un cert valor afegit i diferencial respecte a la resta de candidatures, donant la possibilitat de ser mès creatiu, i presentar la nostra candidatura més atractiva per tal de participar en els processos de selecció.

No és recomenable posar un eslogan "frikie", ja que ens podem passar de graciosos, i aconseguir l'efecte contrari al desitjat.

En fi, és una petita proposta senzilla de portar a la pràctica, però pot ser divertida i productiva a la vegada......

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada