dimecres, 25 de gener del 2012

Queeeeeeeeè ? Has trobat feina amb el mòbil ? I com t'ho has fet. Aplicacions, tendències i TIC mòbils



T’apassionen les noves tecnologies i més concretament els Smartphones i Tablets ?

Felicitats!!, estàs d’enhorabona : les teves possibilitats de trobar feina s’incrementaran dia a dia!

Estic convençut que molts de nosaltres agraïríem conèixer o profunditzar envers les possibilitats tant potents que ofereixen els mòbils d’última generació.

Quan alcem el cap cada dia i observem al nostre voltant , veiem més i més persones caminant absorbides amb el seu mòbil (Smarthphone) o tauleta (Tablet) , baixant mil•lions d’aplicacions diàries de tot tipus de categories i sectors d’interés.


De fet, d’aquí a pocs dies, arrriba una altra edició del “Mobile World Congress 2012" ,a Barcelona (del 27 de febrer a l’1 de març de 2012 ) i els carrers s’inundaran un altre any amb milers de professionals i empreses punteres que ens temptaran amb les últimes novetats.

Tot i la crisis , diferents estudis i el propi sentit comú, ens indiquen la tendència clara, exponencial i decidida de la utilització massiva de smartphones i tauletes en els pròxims anys. Està canviant i canviarà encara molt més , la manera d’enfocar i d’entendre la recerca de feina. Ja no només ens limitarem a enviar el “cv” , sinó que els nous canals i eines ens facilitaran la dinamització de les candidatures des de diferents perspectives, i possibilitaran un paper molt més actiu, creatiu i innovador del candidat.

I és que multitud d’aplicacions (APPS) permeten crear i innovar documents que poden ser compartits professionalment amb contactes i empreses objectiu, de manera immediata.

Els candidats, en aquest sentit, van per molt davant de les empreses, ja que són poques les pymes , empreses de rrhh - selecció que han adaptat les seves ofertes i serveis a mòbils i tauletes.

Però la tendencia està clara i cada cop més, es crearan aplicacions que facilitaran la utilització d’aquest canal per captar talent humà.

Actualment, si estem buscant feina amb el mòbil i les tauletes, podem administrar les nostres xarxes socials i posicionar la nostra identitat digital en empreses objectiu, i compartir informació i ofertes de feina, amb persones que tinguin interessos, motivacions i inquietuds similars als nostres.

Aplicacions gratuïtes com hootsuite o tweetdeck possibiliten la gestió de diferents perfils en les xarxes socials: actualitzar twitter,revisar les connexions amb linkedin, comentar les publicacions dels teus amics al facebook,etc.

Si t’agrada el món de la música i /o el periodisme ,un exemple d’ innovació, creativitat i possible presentació del nostre talent, es l’aplicació; spreaker ( amb versió i-phone i android ): podràs ,d’ una manera senzilla, transmetre la teva veu directament a les xarxes socials, com si fossis un periodista o un cronista. També podràs difondre concerts, compartir les teves idees, informar dels esdeveniments que més t’agradin, etc.

Un altra aplicació que permet l’administració de xarxes socials es seesmic :permet veure, administrar i actualitzar els comptes a facebook,twitter, google buzz ,etc.


Altres aplicacions que poden facilitar la recerca de feina són:

Monster : buscar feina, accedir al compte personal, centrar la recerca a la teva localitat actual, rebre ofertes per e-mail, editar cartes de presentació, enviar ofertes de feina als teus amics per e-mail…

Indeed: ofereix la possibilitat d’accedir a milers d’ofertes de feina procedents de pàgines d’empreses i altres borses de treball.

Red de Empleo: Buscar ofertes de feina mitjançant paraules clau. Permet veure la descripció de la feina, sense sortir de l’aplicació i guardar les recerques preferides.

Infojobs RSS : Consultar les ofertes de feina, veure l’estat de les teves candidatures, veure el teu “cv”, enviar les ofertes per e-mail, i també permet visualitzar les ofertes estatals del SEPE i de l’administració ( aplicació no oficial ).

Renego Jobs: Cada dia Renego Jobs registra milers de pàgines web amb ofertes de feina.

Reclutador: Noticies del mercat de treball, formació,i consells per els reclutadors. Hi pots trobar articles complerts dels millors blogs i noticies relacionades amb rrhh,orientació profesional,selecció, employer branding….

El rincón del vago: versió mòbil del conegut portal per estudiants; en aquest aplicatiu, es podran trobar ofertes de feina, apunts, exàmens, etc.

Tecnompleo: Especialitzada en ofertes de feina d’informàtica i telecomunicacions: gestiona ofertes, candiatures , alertes, etc.


Un bon exemple de formació i d’alfabetització TIC mòbil
, va ser el projecte que van portar a terme COCEMFE ( confederació espanyola de persones amb discapacitat física i orgànica ) conjuntament amb la Fundació Vodafone, que va facilitar la formació amb l’us de noves tecnologies d’ultima generació a 400 persones amb discapacitat ( al voltant de 2000 hores ), amb l’objectiu de millorar les seves condicions de vida i facilitar la seva integració .

Mitjançant la formació rebuda i l’ús de mòbils intel•ligents, van poder millorar les seves habilitats, capacitats, i competències per trobar feina. A més, van millorar la seva comunicació en les xarxes socials, i la realització de gestions a les administracions, compres per internet...


Per ampliar informació , recomano fer càpsules i tallers formatius gratuïts al Mediatic –Cibernarium, http://www.cibernarium.cat/cibernarium/cat/index.jsp, al Carrer Roc Boronat 117, 08018 Barcelona.


Desprès de llegir aquest article, et segueixen apassionant les noves tecnologies i més concretament els Smartphones i Tablets ?


Ets un bon comunicador i t’agraden les relacions humanes ? Has pensat en cercar feina com a formador en TIC móbils?


En fi, el que ens queda per veure... I, per cert, si encara no us heu canviat el mòbil, no us han fet la pregunta: i encara no tens Whatsapp ?????..........