dijous, 24 de febrer del 2011

L'actitud positiva i la voluntat de canviar.


Imagina't per un moment que realment creus en tu...... ! Creure en tu mateix! ; sembla mentida, una frase curta, però amb un significat tant brutal , sobretot en els temps que corren.

Imagina't que un dia vas al super o al mercat i li dius a la venedor /ra; bon dia, miri , avui m'emportaré un quilo i mig de d'actitud positiva, mitja dotzena d'ous de constància i esforç, unes regalessies per vençer la resistència al canvi, i sobretot posi'm aquell arròs que em va donar l'altre dia, ja que em va donar força i determinació per aconseguir el que vulgui. Doncs sí, tot seria tot mès fàcil, però potser el que ens falta ,en aquest món d'aparença i a vegades de gran superficialitat, és el d' autoconeixe'ns millor i reflexionar serenament , de forma sincera i honesta dels nostres sentiments , emocions, desitjos , valors i no pensar i actuar tant de cara a la galeria i el que diràn....

Imagina't per un moment que l'energia que gastes amb els mals rotllos , les pors, temors ,ansietats que portes a sobre en un sol dia, que et bloquejen i et fant sentir petit/a i insegur / a, fossin pensaments positius, plens d'il·lusió i amb vitalitat per aconseguir el que vulguis.

Imagina't que recordessis i pensessis per un moment tant a nivell laboral i personal tot el que t'ha fet sentir-te bé , el que t'agrada realment , el que t' il·lusiona, i et poses a pensar i reflexionar amb quines accions i estratègies podries aconseguir el que realment t'importa.

Potser, simplement cal canviar l'enfocament i perspectiva de les coses, gestionar la realitat i veure oportunitats on els altres nomès veuen impossibles. Sent creatiu, innovant i provant noves coses, cambiant la manera que tenim de pensar i sentir, essent mès flexibles i adaptables a les noves situacions que ens planteja la vida.

Sembla mentida , però potser fent petits canvis , ens poden apropar a certa inercia positiva .

Potser serà important tenir realment interioritzada la voluntat de canviar,i el compromis , esforç i predisposició que calgui , per tal d'aconseguir el que anhelem.

Potser si no ens centrem tant en els problemes i gestionem l'energia de manera que puguem solucionar-los, ho veurem d'una altra manera.

Potser els errors, faràn que poguem crèixer ; veure les cosen en sentit de curt, mig, i llarg termini, farà que estiguem mès segurs del cami ;i si no ens posem limits i creiem de veritat en nosaltres mateixos.....

Diuen que l'actitud, els sentiments i emocions es contagien. Imagina't que aixó passa i demà quan entres al metro, o arribes a l'empresa, o vas a comprar al super,o vas a recollir els nens a l'escola, o vas a una entrevista de feina, i passa que veus a la gent somriure, amb actitud empàtica i d'ajuda, amb ganes de viure la vida i de disfrutar del cami, potser pots començar per tú mateix, perque el poder , sens dubte resideix en cadascú de nosaltres , i el que varia, es la manera com ho gestionem.

En fi, com diu aquest blog, Sirius seria una actitud positiva.......

dimarts, 15 de febrer del 2011

Treballar i / o estudiar a l'estranger. Enyorant el pa amb tomaquet.


Un experiència enriquidora i amb tèndencia clara a incrementar-se , sobretot en els temps que corren , és treballar i / o estudiar a l'estranger. Practicar idiomes, conèixer altres cultures i formes de fer, espabilar-se , tenir autonomia, ens pot donar altres perspectives de les coses i de la vida mateixa.

Per començar ,us facilito una pàgina on podreu copsar diverses experiències de persones que han probat de fer estades a l'estranger:

http://www.oficinajove.cat/ca/les-nostres-oficines/alt-urgell/treball/experiencies-a-lestranger/.

Recursos que us poden facilitar informació d'utilitat i / o complementar altres fonts que ja tingueu:

XARXA EURES: ( ec.europa.eu )

És una xarxa de cooperació entre la unió europea i els serveis públcis d'ocupació europeus i d'altres entitats associaciades. Aquesta xarxa facilita la lliure circulació de persones en l'esapi europeu. Mitjançant els "consellers Eures", es facilita informació, orientació i serveis de recerca de feina als treballadors i empreses que vulguin beneficiar-se d'aquets xarxa.


Centres i organismes que podeu sol·licitar informació per estudiar i / o treballar a l'estranger:

- Intercambis Internacionals ( SOC-Servei Ocupació Catalunya ): carrer albareda, 2-4 1ª planta 08004 Barcelona. TF: 93 622 04 33.

- Xarxa Eures Barcelona; carrer joaquim pou nª 8 Barcelona. TF: 93 301 90 35.

- Xarxa Eures Tarragona; carrer sant antoni maria claret 19, Tarragona. TF: 977 24 47 75.

- Xarxa Eures LLeida; carrer mossén Reig 3, LLeida. TF: 973 23 05 50.

- Xarxa Eures Girona: carrer avinguda LLuis Pericot 18, Girona. TF: 972 48 72 80.

- COPCA; carrer passieg de gràcia 94 TF: 93 484 96 30 Barcelona.

-Patronat català Pro-Europa: carrer Bruc nª 50, 2ª planta. TF: 93 318 73 56 Barcelona.

-Consell Comarcal del Barcelonès; assessoria de treball a l'estranger; carrer sant Jeroni 1-3, Santa Coloma de Gramanet. TF: 93 285 05 50.

- Centre d'informació i Recusros d'emapncipació juvenil; carrer 63 baixos Badalona. TF: 93 483 29 34.
- Cambra Oficial de Navegació i Industria de Barcelona; carrer avinguda diagonal 452. TF: 93 416 93 00.


OPAEE:(www.oapee.es):Gestiona la participació espanyola en el programa d'aprenetagte continu de la unió europea. Organisme autónom de programes educatius europeus.


Intercambis Internacionals Eurodissea i Leonardo da Vinci

Són programes gestionats pel SOC ( Servei d'ocupació de Catalunya ), i que possibiliten als joves de realitzar unes pràctiques professionals a l'estranger.

Eurodissea:els requisits per participar en aquets programa normalment són: tenir entre 18 i 30 anys, estar a l'atur, residir a catalunya, conèixer la llengüa del país d'acollida i tenir formació i / o experiència laboral d'acord amb l'empresa destinatària. Aquest programa sol durar entre 4-7 mesos i col·laboren països com Alemanya, Bèlgica, Coràcia, França, Itàlia, Noruega, Portugal, república bosnia i herzegovina,rumania, suïssa, etc. Pots entar la pàgina del SOC ( Servei Ocupació de Catlunya ), o anar a les sevs oficines per ampliar informació.

Programa Leonardo da Vinci:els requisits per participar és tenir entre 28-35 anys, estar a l'atur o treball precari,coneixer la llengüa del país destinatari i tenir certa formació i/ experiència professional envers l'activitat laboral que es vagi a fer. Països col·laboradors d'aquets programes són Alemania, França, Itàlia, Irlanda i Regne unit. Pots ampliar informació a la pàgina web del SOC ( Servei d'ocupació de catalunya ).

Per altra banda, val la pena tenir en compte Europass: (europass.cedefop.europa.eu/europass/home/). Es un dosseir que acredita les qualificacions professionals i competències personals amb relació a la trajectoria laboral i que inclou el curriculum viate europeu.L'obejctiu es facilitar la movilitat de les perones treballadores dines de la UE, amb una informació unificada perque pogui ser entesa en els diferents països de la UE.

A continuació, pàgines sobre beques / pràctiques internacionals:

www.icex.es
www.becasargo.net
www.becasfaro.net
www.copca.com
www.europarl.eu.int
www.integrants.es
www.cogmos.eu

Algunes agències privades que gestionen ofertes de feina i / o pràctiques Internacionals:

- Travel Work; carrer via augusta 122 2ª 1ª Barcelona. TF: 93 41 40 725.

- Sas Internacional; carrer consell de cent 266. Barcelona. TF : 93 453 31 74.

- Sabàtica; amb oficina a Mataró i Madrid. contacta@sabatica.org

- London Language Centre; carrer muntaner 184 -186 Barcelona. TF: 93 410 00 77.

- Intertravel Work; carrer bisbe morgades 27 Vic. TF: 93 885 17 08.

- Centre d'estudis Activitats a l'estranger; carrer fossos 2ª 1ª Figueres. TF: 972 50 35 16.

- Best Course; carrer general mitre 144 8ª 1ª Barcelona. TF: 93 414 72 07.


Algunes pàgines per trobar ofertes a Alemanya:

www.jobscout24.de
www.jobpilot.de
www.monster.de
www.stepstone.de
www.roberthalf.net

Algunes pàgines per trobar ofertes de feina al Regne Unit:

www.executivesontheweb.com
www.canarywharfjobs.com
www.totaljobs.com
www.jobsfinancial.com
www.justlondonjobs.co.uk

Algunes pàgines per trobar ofertes de feina a França:

www.anpe.fr
www.apec.fr
www.cadresonline.com
www.futurestep.at
www.monster.fr

Algunes pàgines per trobar ofertes de feina Itàlia:

www.monster.it
www.talentcapmus.it
www.expectra.it
www.lavoro.org
www.stepstone.it

Algunes pàgines per treballar a Suècia:

www.stepstone.se
www.jobline.se
www.topjobs.se
www.offenligajobb.se
www.futurestep.at


Algunes pàgines per treballar a Holanda:

www.overheid.nl
www.werk.nl
www.cwinet.nl
www.futurestep.at
www.intermediair.nl


I per finalitzar altres pàgines que poden ser de cert interès:

www.jobs.un.org Borsa de treball de l'ONU.
www.embajada-online.com
www.eu-next.eu ( Recursos per ajudar l'organització de pràctiques Internacionals )
www.oresme.fr ( ajuda a trobar allotjament ).
www.intershiip.com ( ajuda a trobar pràctiques arreu del món ).
www.visualcv.com ( pots penjar el teu "cv" a nivell Internacional ).


En fi, crec que val la pena enyorar el pa amb tomàquet cert temps per guanyar altres perspectives de la vida......