dimecres, 21 de desembre del 2011

"Beknown: el networking professional per trobar feina mitjançant Facebook by Monster"


A quans de nosaltres ens han explicat històries, hem llegit articles o hem vist per la tele persones que han perdut la feina per la utilització i gestió de la informació continguda en el seu facebook, i és que la informació que tenim de nosaltres per internet, les xarxes socials i el mateix facebook , ens pot sorprendre si ho analitzem amb calma...

I cada cop mes, les empreses investiguen i analitzen la reputació digital dels candidats , amb estudis i conceptes com “klout score” que serveix per veure la reputació digital d’un possible candidat.

També les empreses intentan posicionar-se i influenciar de forma positiva i atractiva amb conceptes com- ” employer branding”, amb candidats talentosos que puguin coincidir i ingresar en la empresa, a mig i llarg termini.


A nivell profesional de xarxes socials, el juny del 2011 a EEUU, es va presentar Beknown -http://www.beknown.com/landing , una aplicació de networking professional dissenyada i creada per Montser Wolrdwide, pensada per que els usuaris de Facebook puguessin establir una xarxa professional.

Mitjançant beknown, els usuaris poden diferenciar i organitzar les seus contactes, ja siguin més a nivell social o a nivell professional i laboral, competint, per tant directament amb LinkedIn, la xarxa de networking laboral millor posicionada actualment.

El llançament de l’aplicatiu es va fer en 35 països i en 19 llengües, amb un marcat sentit global ( recordar que Monster , empresa americana creada al 1994 , té un sentit internacional, amb una implementació en 60 països aproximadament ).

L’aplicatiu de beknown per facebook està pensat per que sigui utilitzat per tot tipus de perfils professionals a diferencia de linkedIn, poder més selectiu. Permet també a les empreses ampliar les possibilitats de reclutament de perfils de tot tipus de forma rápida i optimitzant costos.

Els usuaris poden convidar a la nova xarxa de contactes professionals del mateix facebook, i tambè de twitter, gmail, yahoo, etc de forma rápida i senzilla.

En el perfil beknown podrás descriure la teva experiència professional, habilitats, interessos, consecució de fites, i mitjançant un conjunt “d’insignies ” ( per cert, bastant vistoses i visuals ) , subjectes al treball, educació, i tamany i composició de la xarxa de contactes, podrás fer més atractiva la presentació del teu “cv”. Les recomenacions i aprobacions professionals tambè hi serán presents.

Paral•lelament, si tens interés en realizar estudis i análisis de xarxes socials, pots entar a la página http://hootsuite.com/ : eina de seguiment i influencia en les xarxes socials, ja que permet un análisis de vàries xarxes a la vegada.

Una altre iniciativa que pots utilizar per trobar feina utilitzant les xarxes socials, és www.tuiempleo.com, inicativa creada i dissenyada per el portal http://www.infoempleo.com/ , que permet trobar feina amb twitter, facilitant la segmentació de categories i perfils.

Per finalitzar, destacaría la página http://www.slideshare.net/, per permet compartir i penjar videos, presentacions, i treballs que poden ser valorats , compartits i utilitzats per la xarxa.


En fi, i el que ens queda per veure ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada