dilluns, 11 de gener de 2010

Has provat de fer un videocurrículum ? Alguna cosa s'està coent....Alguna cosa s'està coent, que farà que la nostra forma de buscar feina canvi de foma vertiginosa....

Si poseu al youtube la paraula videocurrículum, tindreu una aproximació de les noves tendencies i estratègies per fer més visible la vostra candidatura al exterior.

És una manera més càlida, directe i diferencial d'arribar als processos de selecció, donant força, valor afegit , a la vostra experiència laboral i formació.

Avantatges del videocurrículum:

- La possibilitat de que les empreses et puguin conèixer comunicativament, i puguin tenir una primera impressió més directe i positiva que el tradicional "cv".
- Fantàstica i molt aconsellable opció si el teu fort són els idiomes, ja que podràs anar cambiant el idioma segons el guió que et plantegis, per demostrar un gran valor afegit.
- Podràs demostrar la teva faceta creativa i domini de les teves eines d'edició, disseny gràfic o el que creguis convenient.
-Et mostraràs com una persona inquieta, activa, i al "loro" de les noves tendencies.

Consells per realitzar-lo:

- Preparar un petit guió i memoritzar-lo us donarà seguretat i tranquilitat davant la càmara.
- Deixar clar quins són els teus objectius i interessos professionals.
- Indicar la teva disponibilitat d'incorporació a l'empresa i possibles desplaçaments per viatjar ( sobretot si es tracta de perfils comercials, etc... ).
- La duració óptima de la grabació, entenc que estaria entre un i dos minuts, ja que les persones que visualitzaràn el vostre vídeo segurament aniràn justes de temps.
- Com passa a l'entrevista, és important tant "el que dius" , com el "com ho dius".
- Hi ha que cuidar la imatge, la comunicació verbal i no verbal, la mirada a la càmara, la tonalitat , l'entusiasme , la seguretat en la comunicació....

Com passa amb el "cv" en paper tradicional, "un videocv" no ens assegura un lloc de feina, però ens pot eliminar en molts processos de selecció si realment està mal fet.

Poder lo millor és que visualitzis uns alguns "videocv", i treguis les teves pròpies conclusions.

Us passo pàgines especialitzades i borses de treball on-line on pots penjar el teu "videocv" ( algunes d'elles , l'assessorament i confecció en xarxa del teu videocurriculum, és de pagament ):

www.tumeves.com
www.videocurriculum.es
www.candidatosconvozpropia.es ( grup de rrhh agio )
www.videocurriculum-online.com
www.destructoresdeparo.com
www.youtube.com
www.talkingcv.com
www.videocvtube.com
www.upc.es/seen/empleo/ficheros ( pàgina on apareixen consells de com fer un videocurriculum ).
www.futuracv.com

Una empresa a barcelona que orienta i realitza videocurriculum :

www.abemus.com // Carrer paris 207 Barcelona.

Consultoras de selecció que ja fa temps que utilitzen aquesta via per valorar candidats:

www.catenon.com
www.psicotec.es

En fi, pot ser una eina diferent, divertida i que dongui més visibilitat a la vostra candidatura....

1 comentari:

  1. Molt interesant el post. Jo també estic preparant un escrit pel meu blog sobre el tema i m'ha servit com a orientació

    Gracies

    ResponElimina