diumenge, 10 de gener del 2010

Tipus de tests Psicotècnics.; Com pots practicar amb ells?


Normamlment, en els diferents processos de selecció que participem, ens podem trobar amb tests psicotècnis que tenim de complimentar i respondre.

Tot i que hi han empreses de selecció que ocupen hores i hores als candidats amb proves i més proves ( serà en la minoria de casos ), és bo respectar el protocol que tingui cada empresa.

Personalment entenc els tests psicotècnics com un complement als processos de seleccció, un element més per avaluar al candidat, que conjuntament amb una altra serie de variables ( entrevista, curriculum, referencies professionals, etc), marcaràn la ideonitat del perfil.

Tiplogia de test psicotécnics:

PERSONALITAT; l'objectiu és identificar trets de la personalitat i combinar-los per obtenir tendéncies del comportament; exemple: capacitat de delegar, autonomia, etc.
Es recomenable respondre amb tranquilitat, sinceritat i celeritat a les qüestions plantejades.

Un dels més utilitzats actualment per consultores i empreses és el PAPI,que combina frases alternatives.

Un altre Test de personalitat utilizat és el 16 PF ( 187 preguntes, amb una hora de duració estimada per les respostes ).

-APTITUD : Es consideren proves objectives. Normalment posiciona la persona dins d'una escala del 0-100.
Tenen instruccions precises i amb temps fixat.

Classificació:

- Test d'Intel·ligéncia.
- T. Raonament verbal.
- Raonament numéric.
- Raonament espacial.
- Raonament mecànic.
- T. de memória.

I també ens podem trobar amb les proves d'aptitud professional: On s'evalua el domini de les eines informàtqiues, coneixements d'anglès, de comptabilitat, àrea laboral, etc.

Recomano practicar els tests en la següent pàgina web:

www.psicoactiva.com.

En fi ,no cal obssesionar-se amb ells, però si tenir-los presents i entendre que segurament en els diferents processos que participem, més tard o més d'hora ens els podem trobar....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada