dilluns, 11 de gener del 2010

Heu probat de possar el vostre nom al cercador google ? Identitat digital - Xarxes socials



Si ho heu fet, podreu veure la vostra Identitat digital que és el terme que engloba tota la informació sobre vosaltres que està volcada a Internet
( xarxes socials, informació , circulant per la xarxa perfils, blogs, etc).

Us agrada el que veieu ? Mitjançant una serie de mecanismes, podreu optar per donar més o menys privacitat a les vostres dades, però hi ha que tenir en compte que Internet ho ha cambiat tot.

Però que és millor, està o no està a la xarxa ?

Aixó dependrà de cadascú de nosaltres, però està clar que les noves tecnologies ens permeten cada cop més tenir una serie d'eines que ens podràn facilitar i ajudar en la recera d'objectius professionals, laborals i socials.

Lo ideal és coneixel's, i seleccionar els pocediments que més s'adequin al que volgueu.

Qui no ha vist per la tele a empreses que han despedit a treballadors per veure fotos , videos o escrits inoportuns al facebook, youtube , etc ?

Étic o no, la realitat ens indica que les empreses cada cop més investiguen als candidats i treballadors per les xarxes socials i professionals d'internet, i analitzen l'adequació del seu perfil a possibles vacants de feina.

S'utilitzen doncs, com a indicadors de selecció de personal i com a mecanismes de control de treballadors interns.

Amb la incroporació cada cop més de la utlització les noves tecnologies i el constant cambi que suposa la interactivitat amb internet ( web.o - web 2.0 al web 3.0) , ha fet de les xarxes profesionals i socials, una via més de contacte entre candidats, reclutadors, empreses i col·laboradors en xarxa, que podem aprofitar de cara a conseguir els vostres objectius.

Hi ha que tenir en compte, que avui un dia al voltant del 75% de les ofertes de feina no surten als canals convencionals, i les que són més atractives, encara menys.

La realitzat ens indica que hi han moltes menys ofertes i molts més candidats.
La recerca de feina s'ha convertit en molts casos, en una especie "d'Operación Triunfo", a on els candiats mes preparats en tots els sentits, són els que ocuparàn les places vacants.

Per tant, establir uns bons i interesants contactes professionals, mitjançant les diferents xarxes, pot ésser un recurs útil.

Com a xarxes professionals d'Interent, es a dir pensades per establir contactes professionals i laborals , destacaria:

www.xing.com
www.linkedin.com
www.viadeo.com
www.jobandtalent.com : xarxa social d'internet que sobretot intenta contactar univesitaris amb estudis tipus MBA , amb una 80 d'empreses importants.


Totes elles la seva inscripció es gratuïta i de fàcil accés.

D'aquestes xarxes destacaria que el fet d'inscriures no pressuposa que em facilitat les empreses et poguin oferir feina, sinó que us ho haureu de "currar", i intenar fer contactes no tant quantitatius, sinó més aviat qualitatius.

Com a xarxes socials enfocada a l'autoocupació, destacaria:

www.qapacity.com:Permet tant la creació de pàgines web de serveis professionals i d'autónoms, combinant el marketing professional i recomenacions socials.
www.vitaevision.com: Pàgina dinàmica, interactiva per contactar amb professionals afins.
www.acepto.es: bastant curiosa ; els particulars seleccionen serveis d'autónoms i serveis empresarials mitjançant una subasta económica( també es posen en joc recomenacions, referéncies, etc ).

En fi, tot el que fem a la xarxa tant ens pot beneficiar com perjudicar....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada