dimarts, 15 de desembre del 2009

Si t'has quedat a l'atur o vols cambiar de feina, per on pots començar ?


Sens dubte alguna, la recerca de feina implica un actitud positiva i decidida per aconseguir l'objectiu que us proposeu , que haurà d'anar acompanyada de cert valor afegit diferencial, que us fagi atractius per les empreses que volgueu treballar.

És important realitzar un procés d'autorefelxió i autoconeixement:

- Defineix el teu objetiu professional, estalviaràs temps i energia.
- Analitza com ets.
- Que saps fer.
- Que vols fer.
- A que estàs disposat laboralment ?: diponibilitat horària, económica, a viatjar, grau de responsabilitats a assumir, etc
- Interioritza els teus trets de personalitat, habilitats i competències que tens.

Un cop tinguis els objectius profesionals clars, planificat i dissenya una o varies estrategies per tal de portar a la pràctica la recerca de feina; temporalitza les accions a realitzar.

Personlitza el teu curriculum viate pel objectiu professional que cerquis, però tenin en compte que aquest "cv" té de ser dinàmic i adequat a la oferta de feina que us interessi.

Crea una xarxa de contactes professionals ( gent que pots conèixer en cursos, antics companys de feina, seminaris, xarxes socials d'internet com xing o Linkedin ), que puguin generar noves oportunitats laborals futures ) i presentat com autocandidatura a empreses que t'interessin especialment, ja que demostres iniciativa i actitud proactiva.

Molt important és prepara-se l'entrevista i pensar sobre les possibles preguntes que us poden fer i tenir preparades les respostes. Us donarà tranquilitat i seguretat. Durant l'entrevista és imporatnt mantenir l'escolta activa, cuidar la comunicació no verbal, i tenir en compte que es valorarà, apart del coneixement i experiència, les vostres competències emocionals i personals.

També et pots preparar els tests psicotècnics.

En un mercat laboral tant cambiant i exigent , molt important és formar-se i actualitzar els coneixements.

Pensa en l'autoocupació com una alternativa, ja que implica un esperit d'autosuperació, i plantejar-ho com una satisfacció personal, professional amb el teu futur i la teva vida.

Pots investigar i explorar el mercat laboral actual, i per on circulen les ofertes de feina; pàgines web, blogs, borses on-line, etc.

És aconsellable estar present dins del sector que et moguis: fires, congressos, seminaris, revistes especialitzades, etc.

Aprén a dir que no a les ofertes que no t'encaixin o no t'interessin, encara que et seleccionin.

En fi, sigues perseverant, constant, autodisciplinat, amb actitud positiva i intenta disfrutar del cami mentre busquis feina, ja que en gran mesura , ets el amo del teu temps, i aixó a vegades i en la societat en que vivim, no té preu.....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada